Ένα γρήγορο τεστ κορονοϊού που κοστίζει μόλις 5 λίρες (5,6 ευρώ) αναμένεται να επιστρατευτεί από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον τον Ιανουάριο για να επιστρέψουν οι Βρετανοί σε συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.

Η Αγγλία προγραμματίζει να αγοράσει 200 εκατ. φτηνά τεστ που βγάζουν θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα εντός 15 λεπτών.

Ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα επιτρέψει σε εκατομμύρια κόσμου να ξαναβρούν τις ζωές τους, έχοντας ξανά την ευκαιρία για κοινωνικές συναναστροφές. Το αρνητικό τεστ θα λειτουργεί ως «πάσο ημέρας» για θέατρα, κινηματογράφους, συναυλίες και αθλητικές διοργανώσεις.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι της Αγγλίας ισχυρίζονται πως αυτό είναι το κλειδί για να βγει η χώρα από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Σύμφωνα με τις αναφορές, αυτά τα γρήγορα τεστ μπορούν να διαγνώσουν 3 στα 4 θετικά κρούσματα Covid-19.

Σύμφωνα με την «Daily Telegraph», οι πρώτες 60 εκατ. παρτίδες θα είναι διαθέσιμες από τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο το νούμερο θα έχει σκαρφαλώσει συνολικά στα 200 εκατ. τεστ.

Με αυτά τα γρήγορα και φτηνά τεστ θα μπορούν επιτέλους να επισκέπτονται οι συγγενείς τούς ανθρώπους που ζούνε σε οίκους ευγηρίας…