Σε ένα λάθος υπέπεσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μίσιγκαν, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ως «πρωθυπουργό» τον Εμμανουέλ Μακρόν.

Αφού αναφέρθηκε στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της χώρας του με τον Καναδά και το Μεξικό, που επαναδιαπραγματεύτηκε η κυβέρνησή του, ο Τραμπ εξέφρασε τη γνώμη του για τη συμφωνία του Παρισιού, από την οποία απέσυρε τις ΗΠΑ αφού εξελέγη το 2016.

«Ξέρετε τι άλλο σταμάτησα; Τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Μου αρέσει πολύ ο πρωθυπουργός Μακρόν, αλλά τον ρώτησα πώς πάει η συμφωνία, και δεν πάει πολύ καλά», ήταν η επίμαχη ατάκα του Τραμπ.

«Εξοικονόμησα τρισεκατομμύρια δολάρια για εσάς, κανένας άλλος δεν θα το είχε κάνει. Είπα ότι θα ήταν καταστροφή, ήθελαν να μας πάρουν τα πλούτη μας», υποστήριξε ακόμη ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρόεδρος της Γαλλίας κατέβαλαν προσπάθειες να οικοδομήσουν στενή σχέση λίγο καιρό μετά την εκλογή του Μακρόν. Όμως στην πορεία, η σχέση τους επιδεινώθηκε αισθητά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει αλλεπάλληλες εμφανίσεις σε πολιτείες-κλειδιά, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να μειώσει τη διαφορά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν, καθώς απομένουν λιγότερες από τρεις εβδομάδες ως τις εκλογές.