Νέα ανακοίνωση έβγαλαν τα παιδιά του Αλέξη ΚούγιαΧρήστος και Μάιρα, στα social media, την ώρα που ο πατέρας τους δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ ιδιωτικού θεραπευτηρίου.

Τα παιδιά του Αλέξη Κούγια εκφράζουν την οργή τους για τον τρόπο κάλυψης από τα ΜΜΕ της επιδείνωσης της υγείας του πατέρα τους και τονίζουν: «Δεν θα επιτραπεί από την οικογένειά μας και τους συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου του πατέρα μας να μετατρέψετε τις ενδεχομένως τελευταίες στιγμές του σε ένα reality.

Πλέον, δεν ζητάμε, αλλά απαιτούμε, τόσο να φύγετε από το νοσοκομείο, όσο και να δείξετε τη διακριτικότητα και τον σεβασμό που πρέπει στην οικογένειά μας και στους συνεργάτες του πατέρα μας. Χρίστος και Μάιρα Κούγια».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των παιδιών του Αλέξη Κούγια:

«Το πρωί της Δευτέρας 24.02.25 διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης η επιδείνωση της υγείας του πατέρα μας. Από εκείνη τη στιγμή ζητήσαμε δημόσια -απ’ όλους ανεξαιρέτως- διακριτικότητα, ιδιωτικότητα και σεβασμό. Θεωρήσαμε ότι έστω και στις δύσκολες αυτές στιγμές για εμάς, οι δημοσιογράφοι θα σεβαστούν, τόσο την επιθυμία τη δική μας, όσο και του πατέρα μας. Όσα χρόνια ο πατέρας μας δίνει αυτή τη μάχη με την υγεία του, δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα σε κανέναν να ασχοληθεί με το θέμα. Ήταν μια μάχη που ήθελε να δώσει μόνος του.

Από την ώρα που διέρρευσαν τα άσχημα νέα, δημοσιογράφοι απ’ όλα τα κανάλια και απ’ όλες τις εκπομπές δεν σταμάτησαν να καλούν στο τηλέφωνο είτε εμάς είτε τους συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου του πατέρα μας. Ταυτόχρονα, συνεργεία καναλιών μεταφέρθηκαν έξω από το νοσοκομείο για να μεταφέρουν τις πληροφορίες απευθείας, όπου κάθονται τις τελευταίες 2 ημέρες από το πρωί μέχρι το βράδυ, περιμένοντας είτε να έρθουμε για πιθανές δηλώσεις είτε για οποιαδήποτε νέα.

Εμείς θέλουμε να δηλώσουμε ότι λυπόμαστε και πραγματικά ντρεπόμαστε για την αντιμετώπιση αυτή. Το μόνο που ζητήσαμε ήταν να σεβαστείτε την επιθυμία μας να το βιώσουμε μόνοι μας. Είναι αδιανόητο να μας καλούν δημοσιογράφοι από τις 7:00 το πρωί ή μετά τις 12:00 το βράδυ, ενώ γνωρίζουν ότι περιμένουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή την οποιαδήποτε ενημέρωση από τους γιατρούς. Ξεχνάτε ότι αντιμετωπίζετε με αυτό τον άσχημο τρόπο δύο παιδιά, τα οποία ενδέχεται να πορευτούν για το υπόλοιπο της ζωής τους χωρίς τον πατέρα τους.

Ο λόγος της ανακοίνωσης αυτής είναι το γεγονός ότι σήμερα (Τρίτη 25.02.25) το μεσημέρι βρεθήκαμε στο νοσοκομείο για να δούμε τον πατέρα μας και ενημερωθήκαμε αναλυτικώς γι’ αυτό που συμβαίνει με τα Μέσα στον περιβάλλοντα χώρο της μονάδας. Παρά το ότι είχαμε ανακοινώσει ότι δεν θα προβούμε σε καμία επικοινωνία με τα Μέσα, δεχτήκαμε να κάνουμε δήλωση στην τηλεόραση, σαν μια ύστατη λύση να σεβαστείτε την κατάσταση και ελπίζοντας να καταλάβετε ότι περνάμε δύσκολα και δεν βοηθάει ούτε εμάς, ούτε τους γιατρούς, ούτε τον πατέρα μας να είστε έξω από το νοσοκομείο.

«Όλα αυτά αναφέρθηκαν στην τηλεοπτική μας δήλωση, η οποία δεν προβλήθηκε ποτέ, όπως ενημερωθήκαμε. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια δεν έχουν κανένα σκοπό να σεβαστούν τα αιτήματά μας. Λόγω αυτού δηλώνουμε για τελευταία φορά ότι δεν θα επιτραπεί από την οικογένειά μας και τους συνεργάτες του δικηγορικού γραφείου του πατέρα μας να μετατρέψετε τις ενδεχομένως τελευταίες στιγμές του σε ένα reality.

Πλέον δεν ζητάμε, αλλά απαιτούμε, τόσο να φύγετε από το νοσοκομείο, όσο και να δείξετε τη διακριτικότητα και τον σεβασμό που πρέπει στην οικογένειά μας και στους συνεργάτες του πατέρα μας. Χρίστος και Μάιρα Κούγια».