Εξιτήριο από το νοσοκομείο Charite του Βερολίνου, πήρε η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο κι αναμένεται να επιστρέψει στο Κίεβο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του νοσοκομείου.

«Η Γιούλια Τιμοσένκο πήρε σήμερα εξιτήριο από το Σαριτέ», αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ προσθέτει ότι η πρώην πρωθυπουργός ήθελε να φύγει σήμερα για να «επιστρέψει στο Κίεβο».

Η Τιμοσένκο, 53 ετών, υποβλήθηκε σε 10ήμερη θεραπεία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, για τον πόνο από τον οποίο υποφέρει στη μέση της.

Ο Ούβε Ντόλντερερ, ένας εκπρόσωπος του Σαριτέ επεσήμανε: «Οι πρώτες θεραπείες οδήγησαν σε μια βραχυπρόθεσμη βελτίωση (της κατάστασής της), ενώ μια δεύτερη σειρά ενέσεων έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής να μειωθεί δραστικά ο πόνος και να βελτιωθεί η λειτουργικότητα του δεξιού της ποδιού».

«Το Σαριτέ συμβούλευσε την Γιούλια Τιμοσένκο να συνεχίσει την ανάρρωσή της στην Ουκρανία και να εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί πατερίτσες μέχρις ότου επανέλθει πλήρως», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Τιμοσένκο έφτασε στο Βερολίνο στις 7 Μαρτίου το βράδυ και έκτοτε νοσηλευόταν στο Σαριτέ.

Αφού απελευθερώθηκε από τη φυλακή στις 23 Φεβρουαρίου, η ηγερία της Πορτοκαλί Επανάστασης εμφανίστηκε με αναπηρικό αμαξίδιο στην πλατεία Μαϊντάν στο Κίεβο για να μιλήσει στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.