Την ανακοίνωση από τις αντίπαλες αρχές στη Λιβύη για κατάπαυση του πυρός και διοργάνωση εκλογών προσεχώς χαιρέτισε σήμερα ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι. 

«Χαιρετίζω τις δηλώσεις του λιβυκού Προεδρικού Συμβουλίου και της Βουλής που καλούν σε κατάπαυση του πυρός και σε παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε όλη τη λιβυκή επικράτεια», ανέφερε ο Σίσι μέσω του Twitter, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. «Η απόφαση αυτή είναι ένας σημαντικός σταθμός στην οδό μιας πολιτικής διευθέτησης και της αποκατάστασης της σταθερότητας» σ’ αυτή τη χώρα, πρόσθεσε ο αιγύπτιος πρόεδρος.

Τη διοργάνωση εκλογών προσεχώς και την παύση όλων των μαχών ανακοίνωσαν ξεχωριστά σήμερα οι αντίπαλες αρχές στη Λιβύη, στο πλαίσιο μιας «συνεννόησης» η οποία χαιρετίστηκε από τον ΟΗΕ.

Σε δύο χωριστές ανακοινώσεις, ο Φάγεζ αλ-Σάρατζ, επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) που έχει έδρα την Τρίπολη και αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, και ο Αγκίλα Σάλεχ, πρόεδρος του αιρετού κοινοβουλίου που έχει την έδρα του στην ανατολική Λιβύη, ανακοίνωσαν πως θα διεξαχθούν προσεχώς εκλογές και διέταξαν όλα τα μέρη να τηρήσουν «άμεση κατάπαυση του πυρός και να σταματήσουν όλες τις μάχες σε όλη τη λιβυκή επικράτεια».