Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 857 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 6.148 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη μεξικανική επικράτεια έφθασε έτσι τους 48.869 νεκρούς επί συνόλου 449.961 ανθρώπων που επιβεβαιώθηκε με εργαστηριακές εξετάσεις ότι προσβλήθηκαν.
Το Μεξικό κατατάσσεται από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην τρίτη θέση του μακάβριου παγκόσμιου καταλόγου των κρατών που θρηνούν τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της πανδημίας.
Η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που επιβεβαιώνεται με εργαστηριακές εξετάσεις, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται επαρκής αριθμός τεστ.
Έσπασε το όριο των 20.000 νεκρών στο Περού
Το Περού ξεπέρασε χθες επίσημα το όριο των 20.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, την ώρα που η εξάπλωσή της επιταχύνεται ξανά, έναν μήνα μετά την έναρξη της διαδικασίας σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού στο κράτος των Άνδεων.
Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 έφθασε χθες Τρίτη τους 20.007, αυξημένος κατά 196 από την προηγουμένη, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 έφθασε τους 439.890, αυξημένος κατά 6.790 κρούσματα σε 24 ώρες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Ο αριθμός των Περουβιανών που έχει κριθεί ότι αποθεραπεύθηκαν αυξήθηκε επίσης, φθάνοντας τους 302.457 (+4.366 σε 24 ώρες), όμως τα νοσοκομεία της χώρας παραμένουν απελπιστικά κορεσμένα, καθώς οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι 13.798, αριθμός-ρεκόρ.
Το πόσα είναι τα θύματα της πανδημίας στο Περού έχει μετατραπεί σε αντικείμενο πολεμικής στη χώρα των 33 εκατομμυρίων κατοίκων. Μέσα ενημέρωσης της χώρας εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι μάλλον πιο κοντά στους 50.000, συνυπολογιζόμενων των ύποπτων περιπτώσεων.
Με βάση πάντως τα επίσημα στοιχεία, το Περού υφίσταται το τρίτο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στη Λατινική Αμερική, πίσω από τη Βραζιλία και στο Μεξικό.