Η Γιούλια Τιμοσένκο μετέβη στο Μαϊντάν, την πλατεία της Ανεξαρτησίας του Κιέβου, όπου αφού έτυχε θριαμβευτικής υποδοχής χαιρέτισε τους «ήρωες της Ουκρανίας».

Η πρώην πρωθυπουργός, η οποία απελευθερώθηκε νωρίτερα, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Μιλώντας στους διαδηλωτές από ένα αναπηρικό καροτσάκι, πρόσθεσε ότι ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς θα έπρεπε να «εξαναγκαστεί να έλθει» στην πλατεία αυτή.

Η Ουκρανία «θα διαλυθεί χωρίς εσάς», είπε η Τιμοσένκο στους χιλιάδες συγκεντρωμένους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.

«Δεν έχετε δικαίωμα να φύγετε από την Μαϊντάν… μη σταματάτε ακόμα», είπε η Τιμοσένκο στους περίπου 50.000 συγκεντρωμένους.

Η Γιούλια Τιμοσένκο δήλωσε νωρίτερα ότι πιστεύει πως η Ουκρανία θα ενταχθεί στο εγγύς μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

«Είμαι βεβαία ότι η Ουκρανία θα γίνει ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό θα τα αλλάξει όλα», φέρεται να δήλωσε η ηγετική αυτή μορφή της αντιπολίτευσης μετά την απελευθέρωσή της από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη στη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο.

«Η δικτατορία έπεσε, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι διαδηλωτές δεν πέθαναν μάταια» δήλωσε η ελεύθερη πλέον 53χρονη Τιμοσένκο, λίγα λεπτά μετά την αποφυλάκισή της.