Την επόμενη εβδομάδα θα κατέβουν πιθανόν τα συνδικάτα στους δρόμους για να διαδηλώσουν πάλι κατά της μεταρρύθμισης των συντάξεων, ενώ η γαλλική ηγεσία συνεχίζει την επιχείρηση της άρσης του αποκλεισμού των κατειλημμένων δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαίου.

Η Γαλλία αντιμετωπίζει σημαντικούς κινδύνους παράλυσης εξαιτίας των συνεπειών των κινητοποιήσεων στον ενεργειακό τομέα.

Τα 12 διυλιστήρια της χώρας παραμένουν εκτός λειτουργίας, ενώ πολλοί χώροι αποθήκευσης καυσίμων έχουν καταληφθεί, ένα μέρος τους τμηματικά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ.

Σύμφωνα με τον υπουργό υπάρχουν 219 χώροι αποθήκευσης καυσίμων στη χώρα μας από τους οποίους οι 14 είναι αποκλεισμένοι, ενώ το πραγματικό πρόβλημα είναι ο τρόπος τροφοδοσίας των πρατηρίων καυσίμων.

Μείωση του κύκλου εργασιών έχει παρατηρηθεί στον τομέα της εστίασης, στο λιανικό εμπόριο, στις οικοδομικές εργασίες και τα δημόσια έργα, εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων.

Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, αν και λιγότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Τρία στα τέσσερα τρένα μεγάλης ταχύτητας αναχωρούν και φθάνουν στο Παρίσι, ένα στα δύο στην επαρχία.

Η Γαλλία αναγκάσθηκε επίσης τις δύο προηγούμενες ημέρες να εισαγάγει μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας, για να ανταποκριθεί στη μείωση της παραγωγής που αποφασίσθηκε από τους απεργούς και στη διακοπή λειτουργάις πολλών πυρηνικών αντιδραστήρων για συντήρηση.