Καλό βαθμό παίρνει η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντέρν, αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που μετέδωσε η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση (ÖRF), η Αρντέρν συγκέντρωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία, προσπερνώντας τους ηγέτες της Αυστρίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Σουηδίας.

Οι ερωτηθέντες στις επτά χώρες αξιολόγησαν μόνο την κυβέρνηση της χώρας τους, με Αυστρία και Γερμανία να βρίσκονται πίσω από τη Νέα Ζηλανδία.

Σε μια κλίμακα από το 0 έως το 10, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Αρντέρν βαθμολογήθηκε με βαθμό 7,8, ο αυστριακός καγκελάριος Κουρτς με 6,8 και η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγέλα Μέρκελ με 6,0.

Στις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, οι κυβερνήσεις δέχτηκαν πολύ περισσότερες επικρίσεις για τα μέτρα: οι Ιταλοί, οι Βρετανοί και οι Γάλλοι έδωσαν έτσι τους χειρότερους βαθμούς στις πολιτικές ηγεσίες τους.

Χειρότερα απ’ όλους βαθμολογείται στην δημοσκόπηση αυτή από τους πολίτες της χώρας του ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (με μόλις 4,1) ενώ λίγο καλύτερα αξιολογήθηκαν ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν (5,2), ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε (5,5) και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον (5,6).