Την πιθανότητα ο νέος κορονοϊός Sars-Cov2 να μην πρωτοεμφανίστηκε σε αγορά της Ουχάν αλλά να διέφυγε από εργαστήριο όπου γίνονται πειράματα διερευνούν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Όπως αναφέρει το Fox News, υπάρχει «αυξανόμενη πεποίθηση» μεταξύ των αξιωματούχων, πως ο ιός ξεπήδησε από το εργαστήριο του ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν, έπειτα από έκθεση που αναφέρει πως διπλωμάτες είχαν προειδοποιήσει από τον Ιανουάριο του 2018 για ανεπαρκή ασφάλεια εκεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν απάντησε ευθέως στη «θεωρία» αυτή, στη διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο χθες Τετάρτη. «Εξετάζουμε πολύ διεξοδικά αυτή τη φρικιαστική κατάσταση», είπε.

«Δεν θα πρέπει να είναι έκπληξη για εσάς το ότι έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση και ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών ασχολούνται» δήλωσε ο στρατηγός Mark Milley αναφορικά με το εργαστήριο της Ουχάν.

«Θα ήθελα απλώς να πω πως σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει συμπέρασμα, παρότι οι ενδείξεις παραπέμπουν σε κάτι φυσικό, δεν ξέρουμε σίγουρα».

Ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ δήλωσε πως η Κίνα «αποκρύπτει πληροφορίες». «Νομίζω πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να συνεχίσουμε να τους πιέζουμε να τις μοιραστούν» είπε.

(φωτογραφία αρχείου)