Το Τόκιο κατέγραψε 91 νέα κρούσματα του κορονοϊού σήμερα, σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 στην ιαπωνική πρωτεύουσα συνεχίζει να αυξάνεται.
Τα σημερινά στοιχεία αποτυπώνουν μείωση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων σε σχέση με χθες, όταν οι αρχές της μητροπολιτικής περιοχής του Τόκιο ανακοίνωσαν 166 νέα περιστατικά αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.
Η κεντρική κυβέρνηση κήρυξε την περασμένη εβδομάδα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δίνοντας τη δυνατότητα στους κυβερνήτες του Τόκιο και άλλων 6 περιφερειών που πιθανόν να αποτελέσουν hotspot του κορονοϊού να ζητούν από τους κατοίκους να παραμένουν σπίτι τους και από τις επιχειρήσεις να κλείσουν. Δεν προβλέπονται πρόστιμα για μη συμμόρφωση με τα μέτρα αυτά.
Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν βλέπει επί του παρόντος λόγο για να επεκταθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σε άλλες περιοχές.
«Μέχρι στιγμής δεν μας έχουν γνωστοποιηθεί στοιχεία από ειδικούς που να προτείνουν επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Χοκάιντο ή σε άλλες περιοχές», δήλωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έρευνα, ο αριθμός των προσλήψεων στην Ιαπωνία μπορεί να επιβραδυνθεί και αντίστοιχα να αυξηθεί η απώλεια θέσεων εργασίας, κυρίως σε εταιρίες του τομέα υπηρεσιών που πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τον αντικτυπο από την κρίση του κορονοϊού.
Το ινστιτούτο Dai-ichi Life Research διενήργησε την ανάλυσή του με βάση την κυβερνητική έρευνα εμπιστοσύνης του Μαρτίου, στην οποία συμμετείχαν οδηγοί ταξί και προσωπικό ξενοδοχείων και εστιατορίων.
Η ανάλυση του ινστιτούτου που χρησιμοποιεί μια τεχνική αλίευσης όρων έδειξε ότι η λέξη «δουλειά» χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με τη λέξη «προσαρμογή». Πολλές φορές στην έρευνα ανακύπτει και ο συνδυασμός των όρων «προσλήψεις» και «στασιμότητα». Οι δύο αυτοί συνδυασμοί δεν προέκυψαν στην κυβερνητική έκθεση του Φεβρουαρίου, μια ένδειξη ότι ο κορονοϊός ίσως οδηγεί ακόμα περισσότερες εταιρίες του κλάδου του λιανικού εμπορίου να εξετάσουν τη μείωση του προσωπικού τους, σύμφωνα με τη Dai-ichi Life Research.