Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Έβρος, Ελλάδα: Δεν φαίνεται φως με την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στον Έβρο, καθώς πολλοί πρόσφυγες/μετανάστες αποστέλλονται διαρκώς στα ελληνοτουρκικά σύνορα από τις Αρχές της γειτονικής χώρας, με την ελπίδα να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Απέναντι στην κατάσταση που δημιουργείται, η Αθήνα διατηρεί την ψυχραιμία της, ωστόσο οι απελπισμένοι άνθρωποι ψάχνουν με όποιο μέσο διαθέτουν μια καλύτερη τύχη.

Οι ελληνικές Αρχές ενισχύθηκαν τα τελευταία 24ωρα και με δυνάμεις της Frontex, προκειμένου να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο στο ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος, ωστόσο η ανάγκη για κάποιους ανθρώπους οδηγεί υπερισχύει και οδηγούνται μέχρι και σε κινήσεις απελπισίας.

Μπρέσια, Ιταλία: Μια εντελώς νέα πραγματικότητα λόγω κορονοϊού

Πάνω από 1.000 νεκρούς μετρά η Ιταλία και περισσότερους από 15.000 κρούσματα μετρά η Ιταλία από τον κορονοϊό, όντας στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας λίστας των χωρών παγκοσμίως που έχουν πληγεί από την πανδημία. Το Μιλάνο θεωρείται το επίκεντρο του ιού στη γειτονική χώρα, με τον κόσμο να προσπαθεί να βρει τους ρυθμούς του, αλλά μόνο εύκολο δεν είναι κάτι τέτοιο.

Ακόμη και εξέγερση στις φυλακές Σαν Βιτόρε είχαν να αντιμετωπίσουν οι Αρχές στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, καθώς οι κρατούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα που λαμβάνοντα εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος για την καταπολέμηση του COVID-19.

Βρυξέλλες, Βέλγιο: Ο ιός «χτύπησε» στην καρδιά της ευρωπαϊκής πολιτικής

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, καθώς και η επιδημία του νέου κορονοϊού βρίσκονταν στην ατζέντα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα, αν και ο φονικός ιός δεν άφησε ανεπηρέαστο και το κέντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ντάβιντε Σασόλι, τέθηκε σε οικειοθελή απομόνωση, διότι είχε προσφάτως ταξιδέψει στην πατρίδα του την Ιταλία.

Μαδρίτη, Ισπανία: Πανικός στα σούπερ μάρκετ για την εξασφάλιση των απαραίτητων

Ο φόβος που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη έχει επηρεάσει και τις καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών της γηραιάς ηπείρου. Χαρακτηριστικές είναι οι ουρές που δημιουργήθηκαν σε σούπερ μάρκετ της Μαδρίτης, με τους πολίτες να σπεύδουν να εφοδιαστούν τα απαραίτητα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται κυρίως ξηρές τροφές, νερά και ήδη σπιτιού, με πολλούς ανθρώπους να φορούν μάσκες προστασίας.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Απελπισία στη Wall Street με την πτώση του Γενικού Δείκτη

Στιγμές από το κραχ του 1987 έζησαν Wall Street, καθώς ο Dow Jones κατέρρευσε κατά σχεδόν 10% (9,99%) την Πέμπτη 12 Μαρτίου, λόγω των επιπτώσεων που έχει προκαλέσει στα διεθνή χρηματιστήρια η έξαρση του κορονοϊού. Η απελπισία στα πρόσωπα των εργαζομένων είναι ενδεικτική της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Ουάσινγκτον-Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Απαραίτητα τα μέτρα προφύλαξης, ενδεικτική η μοναξιά στους δρόμους

Στις ΗΠΑ η εξέταση για τον COVID-19 δεν γίνεται εύκολα όπως σε άλλες χώρες, σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων της χώρας, ωστόσο η λήψη μέτρων είναι η μόνη λύση, όπως φαίνεται και στο σκηνικό από την Ουάσινγκτον.

Όμως, ο φόβος εξάπλωσης του ιού όπως και οι οδηγίες προς τους πολίτες να αποφεύγουν όσο γίνεται το να βγαίνουν από το σπίτι τους, έχει δώσει κάποιες ασυνήθιστες εικόνες, όπως το ερημικό τοπίο στο κέντρο του Σαν Φραντσίσκο, όπου ένας καλλιτέχνης δρόμου δεν έχει σε ποιον να παρουσιάσει τις ικανότητές του, αλλά και να βγάλει τα προς το ζην του.

Νέο Μεξικό, Μεξικό: Τα ονόματα μαρτυρούν μια…σιωπηρή γενοκτονία

Στο Μεξικό, οι γυναίκες άδειασαν τους δρόμους, τις δημόσιες συγκοινωνίες και τα γραφεία σε μια απεργία με το σύνθημα «UnDiaSinNosotras» («Μια Ημέρα Χωρίς Εμάς») και με στόχο να διαμαρτυρηθούν για τις γυναικοκτονίες στη χώρα, με τα θύματα να είναι πάρα πολλά, όπως μαρτυρούν τα ονόματα που έχουν γραφτεί στην κεντρική πλατεία στην πρωτεύουσα, Zocalo.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Παιχνίδι «καταναγκασμού» σε ένα αχανές γήπεδο

Μπορεί στη Νότιο Αμερική να μην έχει επεκταθεί τόσο πολύ ο νέος κορονοϊός, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη, ωστόσο και εκεί έχουν λάβει τα μέτρα τους, όσον αφορά την ποδοσφαιρική δραστηριότητα. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το γήπεδο της Ρασίνγκ Κλουμπ στο Μπουένος Άιρες, που αντιμετώπιζε στο 61.000 θέσεων γήπεδό της την Αλιάντσα Λίμα για το Κόπα Λιμπερταδόρες (το αντίστοιχο Champions League για τους Λατινοαμερικάνους).

Αρχαία Ολυμπία, Ελλάδα: Το φως που πάντα δίνει ελπίδα στην ανθρωπότητα

Το ταξίδι της προς το Τόκιο ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα, μετά την τελετή αφής που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, χωρίς την παρουσία θεατών για πρώτη φορά μετά την αντίστοιχη διαδικασία το 1984, που οι Αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Λος Άντζελες.

Η πρώτη λαμπαδηδρόμος ήταν η Αννα Κορακάκη, η οποία στο μνημείο Πιερ Ντε Κουμπερντέν, παρέδωσε τη δάδα στη χρυσή Ολυμπιονίκη στον μαραθώνιο το 2004, στην Αθήνα, Μιζούκι Νογκούτσι. Το φως των Ολυμπιακών Αγώνων σηματοδοτεί πάντα την ελπίδα για την ανθρωπότητα, ασχέτως της περιόδου στην οποία βρίσκεται.