Στη νοτιοανατολική Κίνα και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Ningde, μια κοινότητα ανθρώπων ζει και εργάζεται πάνω στο νερό! Οι Tanka, γνωστοί και σαν «τσιγγάνοι της θάλασσας», κατοικούν στα παραδοσιακά σπίτια τους που επιπλέουν στη θάλασσα, και δεν ενδιαφέρονται να μετακομίσουν στη ξηρά.

Τα χνάρια της συγκεκριμένης φυλής ανιχνεύονται πολλά χρόνια πίσω, στη δυναστεία Τανγκ, οπότε ντόπιοι ψαράδες εγκαταστάθηκαν μόνιμα στις βάρκες τους για να αποφύγουν την καταστροφή από τους πολέμους που μαίνονταν στην ενδοχώρα. Οι απόγονοί τους ακολουθούν με θέρμη την παράδοση αυτή.

Η κοινότητα των Tanka πριν την επικράτηση του Κομμουνιστικού Κόμματος και την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, όπως αναφέρει η Daily Mail, δεν επιτρέπονταν να παντρευτούν ανθρώπους της ξηράς. Οι γάμοι αλλά και οι κηδείες λάμβαναν χώρα πάνω στις βάρκες.

Τα ύστερα χρόνια και με τη βοήθεια της τοπικής κυβέρνησης, οι Tanka ξεκίνησαν να χτίζουν σπίτια κατά μήκος της ακτής. Ωστόσο πολλοί από αυτοί εξακολουθούν να προτιμούν να ζουν στις πλωτές κατοικίες τους.


Δείτε φωτογραφίες από την κοινότητα των Tanka…