Μια… περίπου έγκυο γυναίκα από τον Καναδά συνέλαβαν οι αρχές στην Κολομβία την ώρα που επιβιβαζόταν σε πτήση με προορισμό το Τορόντο. Η γυναίκα ήταν «περίπου» έγκυος επειδή είχε μεν τη χαρακτηριστική κοιλιά της εγκυμονούσας, μόνο που η κοιλιά αυτή δεν είχε μέσα της μια νέα ζωή αλλά… κοκαΐνη.

Η γυναίκα τράβηξε την προσοχή μιας γυναίκας αστυνομικού στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μπογκοτά η οποία τη ρώτησε σε ποιο μήνα είναι και άγγιξε τη φουσκωμένη κοιλιά της. Η γυναίκα αντέδρασε επιθετικά κι αυτό γέννησε υποψίες στους υπαλλήλους του αεροδρομίου οι οποίοι έσπευσαν να την ελέγξουν, ενώ η αστυνομικός παραξενεύτηκε από το πόσο σκληρή και κρύα ήταν η κοιλιά της.

Η Καναδή είπε πως ήταν επτά μηνών έγκυος αλλά η αστυνομία βρήκε στην κοιλιά της δύο σφραγισμένες σακούλες μέσα στην κοιλιά, η οποία ήταν φτιαγμένη από λάτεξ. Η κάθε σακούλα περιείχε 2 κιλά κοκαΐνης.

Όπως αναφέρει το BBC, μόνο φέτος περίπου 150 άνθρωποι συνελήφθησαν με ναρκωτικά στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά, εκ των οποίων το ένα τρίτο ήταν ξένοι.

Η Καναδή είχε ταξιδέψει στην Κολομβία στις αρχές Αυγούστου και όταν συνελήφθη ετοιμαζόταν αν επιστρέψει στο Τορόντο.

Σύμφωνα με τις καναδικές αρχές, η γυναίκα αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπόριο και κατοχή ναρκωτικών και μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε έως οκτώ ετών.

Τα ναρκωτικά, αν έφταναν στην «αγορά», θα πωλούνταν έναντι 60.000 δολαρίων.