Με χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού εισέβαλε από νωρίς το πρωί η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης στην πλατεία Ταξίμ, προκειμένου να διαλύσει μικρές ομάδες διαδηλωτών. Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ ενώ οι αστυνομικοί προχωρούσαν στην πλατεία προκειμένου να απομακρύνουν τα οδοφράγματα αλλά και πανό από το άγαλμα του Ατατούρκ και το ομώνυμο πολιτιστικό κέντρο.

Ο κυβερνήτης της πόλης τόνισε μέσω twitter πως μοναδικός στόχος της αστυνομίας ήταν να απομακρύνει τα πανό και τα πλακάτ.

Οι αστυνομικοί απηύθυναν έκκληση στους διαδηλωτές να αποσυρθούν. «Φίλοι του Γκεζί, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτή την κατάσταση, δεν θέλουμε να παρέμβουμε, δεν θέλουμε να σας βλάψουμε. Σας παρακαλούμε αποσυρθείτε», ήταν το μήνυμα που ακουγόταν από μεγάφωνα. «Εάν δεν πετάτε πέτρες ή μπουκάλια, δε θα παρέμβουμε», φώναζε ένας αστυνομικός.

Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 5.000 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών στην Τουρκία.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο

Δείτε εδώ όλα τα θέματα για τις δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία