Με χρήση δακρυγόνων επιχειρούν αυτή την ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να διαλύσουν ομάδες διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, επίκεντρο των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο μαρτυρίες.

Ακολουθούμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα, εκατοντάδες αστυνομικοί φορώντας κράνη και κρατώντας ασπίδες συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην περιοχή γύρω από την πλατεία, όπως σημειώνει το Reuters.

Το BBC μεταδίδει πως η τουρκική αστυνομία χρησιμοποιεί και εκτοξευτήρες νερού για να απομακρύνει τους διαδηλωτές, ενώ σύμφωνα με το Associated Press χρησιμοποιήθηκαν και σφαίρες από καουτσούκ με αποτέλεσμα αρκετοί διαδηλωτές να φύγουν από την πλατεία Ταξίμ και να μετακινηθούν προς το πάρκο Γκεζί.

Η αστυνομία απομάκρυνε πανό που είχαν αναρτηθεί σε κτήριο δίπλα στην πλατεία και ο τοπικός κυβερνήτης τόνισε πως η αστυνομία δεν έχει πρόθεση να διαλύσει τους διαδηλωτές στο γειτονικό πάρκο Γκεζί. «Στόχος μας είναι να απομακρύνουμε πανό και πλακάτ από το άγαλμα του Ατατούρκ και το πολιτιστικό κέντρο Ατατούρκ. Δεν έχουμε κανέναν άλλο στόχο», έγραψε στο twitter ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Huseyin Avni Mutlu.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και άλλα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας ετοιμάζονταν να απομακρύνουν τα οδοφράγματα, τα οποία είχαν στήσει οι διαδηλωτές στην περιοχή γύρω από την πλατεία Ταξίμ.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο

 

Δείτε εδώ όλα τα θέματα για τις δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία