Η αστυνομική παρουσία σε τουριστικές τοποθεσίες στο Παρίσι, μια από τις πόλεις με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο, θα ενισχυθεί καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της πρωτεύουσας, η οποία θα αρχίσει μια επικοινωνιακή εκστρατεία εναντίον των απατών που εμφανίζονται ως φιλανθρωπική δράση.

Προκηρύξεις στα αγγλικά και τα γαλλικά θα διανεμηθούν στα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, η οποία δέχεται κάθε χρόνο 27 εκατομμύρια τουρίστες, από τους οποίους 18 εκατομμύρια είναι ξένοι, διευκρινίζει η αστυνομία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι προκηρύξεις αυτές θα προειδοποιούν τους τουρίστες για τα ψεύτικα αιτήματα που επιχειρούν να τους κάνουν να υπογράψουν νεαροί, οι οποίοι ζητούν στη συνέχεια χρήματα ή «επωφελούνται για να βάλουν χέρι στις τσέπες» των περαστικών.

«Έτσι, αν σας πλησιάσουν νεαροί που ζητούν υπογραφές σε αιτήματα, αγνοήστε τους, συνεχίστε το δρόμο σας. Να είστε σταθεροί και να μην τους αφήνετε να σας πλησιάσουν», συμβουλεύουν τα έγγραφα, τα οποία επεξεργάστηκε η αστυνομία σε συνεργασία με το Γραφείο Τουρισμού και Συνεδρίων του Παρισιού.

Οι τοποθεσίες που έχει κυρίως στόχο αυτό το σχέδιο δράσης είναι: η εκκλησία Νοτρ Νταμ, το μουσείο του Λούβρου, η περιοχή των μεγάλων καταστημάτων και της Όπερας, ο λόφος της Μονμάρτης, η περιοχή των Σανζ Ελιζέ, το Πεδίον του Άρεως και το Τροκαντερό.

Στα τέλη Απριλίου, το μουσείο του Λούβρου είχε κλείσει για μια ημέρα έπειτα από μια αυθόρμητη στάση εργασίας των πρακτόρων ασφαλείας του οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη μεγάλη αύξηση των πορτοφολάδων που κλέβουν και επιτίθενται στους επισκέπτες.