Σε τριετή φυλάκιση για προπαγάνδα κατά του ισλαμικού καθεστώτος καταδικάσθηκε ο Ιρανός φιλομεταρρυθμιστής δημοσιογράφος Ισά Σαχαρκίζ, ενώ απαγορεύθηκε και η έκδοση μίας μεταρρυθμιστικής εφημερίδας και ενός εβδομαδιαίου επαρχιακού περιοδικού, σύμφωνα με τον αντιπολιτευόμενο ιστότοπος Sahamnews.

Ειδικότερα, ο Σαχαρκίζ καταδικάσθηκε για «προσβολή του ανώτατου πνευματικού ηγέτη και για προπαγάνδα κατά του καθεστώτος» σε τριετή φυλάκιση, σε πενταετή στέρηση της άσκησης της δημοσιογραφίας και του απαγορεύθηκε η έξοδος από το ιρανικό έδαφος για έναν χρόνο, τονίζει ο ιστότοπος.

Ο δημοσιογράφος είχε συλληφθεί προ ενός και πλέον έτους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της αμφιλεγόμενης εκλογής του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ τον Ιούνιο του 2009.

Εξάλλου, η επιτροπή ελέγχου του Τύπου, που ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού, απαγόρευσε την έκδοση της εφημερίδας Άντισε Νο (Νέα Σκέψη) και στο εβδομαδιαίο περιοδικό Μπαχάρ Ζανζάν (Άνοιξη του Ζανζάν), που εκδίδεται στην ομώνυμη πόλη του βορρά, προσθέτει η ίδια πηγή.