Ούτε ίχνος διαφθοράς δε βρέθηκε στο αγγλικό δικαστικό σύστημα, σύμφωνα με έκθεση της αρμόδιας Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO).

Η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), σε έκθεση της για την Μεγάλη Βρετανία, υποστηρίζει ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία διαφθοράς στη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Αγγλία, χαρακτηρίζοντας θετικές τις ενέργειες του αγγλικού κοινοβουλίου, για την περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας των βουλευτών.

Οι δικαστικές αποφάσεις δεν επηρεάζονται με ακατάλληλο τρόπο, το δικαστικό σύστημα λειτουργεί με διαφάνεια και δεν υπάρχουν καθυστερήσεις απονομής της δικαιοσύνης στην Αγγλία, αναφέρεται στην έκθεση αυτή.

Σε ό,τι αφορά τους εισαγγελείς, στην έκθεση διαπιστώνεται ότι «υπάρχουν λεπτομερείς κανόνες και διαδικασίες που εξασφαλίζουν ότι η πρόσληψη, προαγωγή και οι μετακινήσεις των εισαγγελέων γίνονται σύμφωνα με μία δίκαιη και αμερόληπτη διαδικασία».

Παράλληλα, χαρακτηρίζονται αξιέπαινες και αποτελεσματικές οι προσπάθειες που έγιναν στην Μεγάλη Βρετανία, για την θεσμοθέτηση του επαγγέλματος του εισαγγελέα από το 1985, που είχαν ως αποτέλεσμα την διασφάλιση της ακεραιότητας και της αμεροληψίας των εισαγγελικών λειτουργών.