Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ιταλία δείχνουν πως οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προσφέρουν στους ψηφοφόρους περισσότερες ελπίδες για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, ώστε να εξισορροπούνται τα επώδυνα μέτρα λιτότητας, τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στην Euro Zone Summit που οργανώνει το Ρόιτερς, ο Μοσκοβισί υπογράμμισε πως το αδιέξοδο που προέκυψε από τις ιταλικές εκλογές είναι χωρίς αμφιβολία ανησυχητικό και εξέφρασε την ελπίδα ο κεντροαριστερός Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την πλειοψηφία του στην Κάτω Βουλή, για να σχηματίσει μια ισχυρή και μεταρρυθμιστική κυβέρνηση.

«Όταν το μόνο μήνυμα που φαίνεται ότι στέλνει η Ευρώπης είναι αυτό της λιτότητας, κάποια στιγμή οι πολίτες δεν μπορούν να το αντέξουν…Πρέπει να υπάρξει μια άλλη προοπτική…ότι θα υπάρξει και πάλι ανάπτυξη», τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας, Αρνό Μοντεμπούρ, επισήμανε «οι Ιταλοί δήλωσαν πως δεν συμφωνούν με την πολιτική που επέβαλαν οι αγορές».