Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 89χρονος πολυεκατομμυριούχος στη Γερμανία, ιδιοκτήτης και συνιδιοκτήτης επιχειρήσεων όπως η Media Markt, Makro, Saturn, Real και Kaufhof.

Ο Otto Beisheim που εισήγαγε την ιδέα της πώλησης των προϊόντων σε χονδρική απευθείας στους πελάτες και ιδρυτής μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, τη Metro, βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στη Βαυαρία την περασμένη Δευτέρα.

«Ο κ. Beisheim που έπασχε από ανίατη ασθένεια αυτοκτόνησε» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο όμιλος Otto-Beisheim Group.

Η περιουσία του, που υπολογίζεται σε 3,3 δισ. δολάρια θα διατεθεί σε δύο ιδρύματα, καθώς δεν είχε αποκτήσει παιδιά και δεν έχει ορίσει άλλους κληρονόμους.

Ο Beisheim ίδρυσε τη Metro το 1964. Σήμερα είναι η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων στην Ευρώπη, μετά τα Carrefour στη Γαλλία και την Tesco στη Βρετανία.

Είχε γεννηθεί στις 3 Ιανουαρίου του 1924 στο Essen της Γερμανίας. Προερχόταν από μια πάρα πολύ φτωχή οικογένεια, που δε μπορούσε να πληρώσει για την εκπαίδευσή του και έτσι ο Beisheim έγινε έμπορος δερμάτων. Όταν απέκτησε αρκετά μεγάλη περιουσία έκανε πολλές δωρεές σε σχολεία και πανεπιστήμια, αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.

Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου διετέλεσε ασυρματιστής στα Waffen-SS των Ναζί, κάτι που κράτησε κρυφό μέχρι το 2006.

Μετά τον πόλεμο ξεκίνησε να δουλεύει ως χονδρέμπορος ηλεκτρονικών ειδών. Ταξίδεψε στις ΗΠΑ και παρατήρησε πώς πωλούνταν εκεί τα αγαθά. Με την επιστροφή του ίδρυσε την Metro, την πρώτη cash-and-carry εταιρεία.

Ο όμιλος Metro Group, στον οποίο σήμερα ανήκουν εταιρείες όπως η Saturn, η Media Markt, τα σούπερ μάρκετ Real και τα Kaufhof, έχει επεκταθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, από την Ευρώπη μέχρι την Ασία.