Η συριακή αντιπολίτευση καταδίκασε την «τρομοκρατική», όπως την χαρακτήρισε, επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε στο κέντρο της Δαμασκού, κοντά στην έδρα του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ, η οποία προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 53 ανθρώπων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της συριακής τηλεόρασης.

Αποφεύγοντας να κατηγορήσει το συριακό καθεστώς, όπως έκανε στο παρελθόν για τις επιθέσεις αυτού του είδους, ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός καταδίκασε την σημερινή επίθεση αυτοκτονίας και χαρακτήρισε εγκληματικές τις επιθέσεις που έχουν στόχο αμάχους «όποιος κι αν είναι ο δράστης τους».

Πρόκειται για την πιο φονική επίθεση που σημειώνεται στην συριακή πρωτεύουσα μετά την διπλή επίθεση αυτοκτονίας που έγινε στις 10 Μαΐου του 2012, από την οποία σκοτώθηκαν 55 άνθρωποι.

Μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης αυτής είναι και ο γενικός γραμματέας του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FDLP) Νάγεφ Χαουάτμεχ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του παλαιστινιακού αυτού κινήματος, το οποίο εδρεύει στη Συρία.

Ο 78χρονος Χαουάτμεχ τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και στα χέρια από θραύσματα τζαμιού.