Ένα σοβαρά υποσιτισμένο 19χρονο κορίτσι πέθανε στην αγκαλιά της μητέρας της, αφού οι γιατροί στη Βενεζουέλα αναγκάστηκαν να της παραδώσουν το κορίτσι εξαιτίας του μαζικού μπλακ άουτ το οποίο και προκάλεσε το κλείσιμο του νοσοκομείου.
Η συντετριμμένη μητέρα ονόματι Elizabeth Díaz αναγκάστηκε να κουβαλήσει την αποστεωμένη σορό της κόρης της μέσα από τους σκοτεινούς δρόμους στο νεκροτομείο.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Díaz επισκέφθηκε ένα τοπικό διαγνωστικό κέντρο στην πόλη Βαλένσια στη βόρεια Βενεζουέλα το βράδυ του Σαββάτου με την κόρη της, αλλά οι γιατροί την έδιωξαν, καθώς οι εγκαταστάσεις του κέντρου δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν λόγω της παρατεταμένης διακοπής ρεύματος.
Την παρέπεμψαν μάλιστα σε άλλο ιατρικό κέντρο στην περιοχή Λας Λόμας και τη διαβεβαίωσαν ότι εκεί οι συνάδελφοί τους θα μπορέσουν να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στην κόρη της για την εγκεφαλική παράλυση και τον χρόνιο υποσιτισμό, από τα οποία έπασχε.
Όπως ανέφερε η μητέρα, η κόρη της υπέφερε από συνεχείς σπασμούς και το κορμί της γινόταν σκληρό.
Φτάνοντας στην πύλη του δεύτερου ιατρικού κέντρου, το προσωπικό ζήτησε από τη μητέρα με την κόρη της να περιμένουν στην είσοδο, γιατί ούτε και αυτές οι εγκαταστάσεις είχαν ρεύμα. Λίγα λεπτά αργότερα, το άτυχο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της μητέρας της.
Η μητέρα συντετριμμένη κουβάλησε το σώμα του παιδιού της μέσα από τους σκοτεινούς, χωρίς ρεύμα δρόμους μέχρι το νεκροτομείο. Η τραγική οικονομική κατάσταση της γυναίκας δεν της επέτρεψε να κάνει μια κανονική κηδεία για την κόρη της.
Οι εικόνες της 19χρονης έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και συγκίνηση, δείχνοντας τη δεινή οικονομική θέση της Βενεζουέλας του Νικολάς Μαδούρο και την έλλειψη βασικών υποδομών.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει οδηγήσει στην έξοδο από τη χώρα περισσότερους από 3 εκατομμύρια πολίτες που κατευθύνθηκαν κυρίως προς τις γειτονικές χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε ότι η «μακάβρια στρατηγική» που ακολουθούν οι εχθροί της θα αποτύχει και οι πολίτες δεν θα στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου.
Η διακοπή ρεύματος άφησε τη Βενεζουέλα στο σκοτάδι για τέσσερις ημέρες, γεγονός που προκάλεσε τον θάνατο 17 ασθενών, όπως ανέφερε ο αυτοανακηρυγμένος πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό.