Το Ιράν δεν πιστεύει ότι πλησιάζει η πτώση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και της κυβέρνησής του, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

Σε ερώτηση που του υπεβλήθη στη Μόσχα, όπου βρίσκεται, σχετικά με τις δηλώσεις δυτικών ότι ο Άσαντ και η κυβέρνησή του μπορεί σύντομα να εκδιωχθούν από την εξουσία, ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν δήλωσε στο Ρόιτερς μέσω διερμηνέα: «Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με αυτό. Ο συριακός στρατός και η κρατική μηχανή λειτουργούν ομαλά».

Όπως και η Ρωσία, το Ιράν είναι ένας από τους αφοσιωμένους συμμάχους του Σύρου προέδρου Άσαντ κατά την εξέγερση διάρκειας 21 μηνών εναντίον του.

Ο ιρανός αξιωματούχος απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία άλλαξε θέση όσον αφορά την Συρία, παρά τα σχόλια υψηλόβαθμου ρώσου διπλωμάτη την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος δεν απέκλεισε μια νίκη των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων στον πρόεδρο Άσαντ.

«Κατά τις συνομιλίες μας με τους Ρώσους εταίρους μας, διαπιστώσαμε ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στην ρωσική θέση όσον αφορά τη Συρία», δήλωσε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.