Ενίσχυση 22 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων θα διαθέσει ο καναδικός Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης (CIDA) σε προγράμματα προστασίας των παιδιών στην Κολομβία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του CIDA, η κυβέρνηση του Καναδά θα καταβάλλει 13 εκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια στην ΜΚΟ Plan Canada «για την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών και των ευπαθών νέων, ιδιαίτερα στις περιοχές Τουμάκο και Καρταχένα».

Ο καναδικός οργανισμός θα παράσχει ακόμη εννέα εκατομμύρια δολάρια μέσα σε τρία χρόνια για την στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κολομβία, στο πλαίσιο των δράσεων της για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και των εκτοπισμένων νέων στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα κεφάλαια προορίζονται για προγράμματα εκπαίδευσης, για την προστασία των παιδιών κατά της αναγκαστικής στρατολόγησης από τις ένοπλες ομάδες της χώρας και για την πρόληψη της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των ανηλίκων.

Από την πλευρά του, ο Κολομβιανός αντιπρόεδρος, Ανχελίνο Γκαρσόν, χαιρέτισε την πρωτοβουλία, εκφράζοντας την «ευγνωμοσύνη του για αυτήν την σημαντική βοήθεια».