Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, το οποίο δείχνει έναν σκύλο ο οποίος φαίνεται να προσπαθεί να μπει στο αυτοκίνητο του «αφεντικού» του, ενώ αυτός κάνει κινήσεις που δείχνουν ότι θα μπορούσε να το εγκαταλείπει στον δρόμο.

Στις εικόνες φαίνεται ότι το συμπαθές τετράποδο δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει και κάνει χαρές στον άνδρα ενώ συνεχίζει να τον ακολουθεί και στο αυτοκίνητο. Μάλιστα προσπαθεί να πηδήξει μέσα, χωρίς ωστόσο να το καταφέρνει. Όλη αυτή την ώρα ο άνθρωπος που τραβάει το βίντεο σχολιάζει λέγοντας ότι «ο άνδρας που βλέπετε εγκαταλείπει τον σκύλο του. Πόσο άρρωστο είναι αυτό;».

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο μία ιντερνετική φρενίτιδα δημιουργήθηκε. Το ζήτημα πήρε τέτοιες διαστάσεις όπου οι αρχές της Καλιφόρνια ξεκίνησαν επίσημη έρευνα για την φερόμενη εγκατάλειψη.

Το ίντερνετ όμως μπορεί πολύ εύκολα να εξαπατήσει. Και αυτό γιατί η ιστορία φαίνεται ότι δεν έχει συμβεί όπως αρχικά παρουσιάστηκε σε αρκετά ξένα και ελληνικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του 23 ABC News ο άνθρωπος ο οποίος ανέβασε το βίντεο το οποίο έγινε viral παραδέχθηκε στο κανάλι ότι δεν είδε ποτέ το σκυλί να βρίσκεται μέσα στο αμάξι του άνδρα που κατηγόρησε για την εγκατάλειψη. Μάλιστα ανέφερε ότι γνωστό site με viral βίντεο τον προσέγγισε για να αγοράσει το υλικό του για το οποίο δεν έχει πληρωθεί ακόμα.

Ο άνδρας που πρωταγωνίστησε στο βίντεο ανέφερε ότι σταμάτησε για να ταΐσει το σκυλί το οποίο φαινόταν ότι πεινούσε. Μάλιστα μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «πήγα να κάνω καλό και βρήκα το μπελά μου». Οι αρχές που εξέτασαν το όχημά του αποφάνθηκαν ότι δεν υπήρχε μέσα σε αυτό κάποιο σκυλί.