Ο Ρεπουμπλικάνος επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Ρότζερς υπαινίχθηκε σήμερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να γνώριζε για την εξωσυζυγική σχέση του πρώην διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους πριν από τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, ενώ σημείωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ θα πρέπει να μιλήσει σύντομα για το ζήτημα αυτό ενώπιον του Κογκρέσου.

Ο Ρότζερς πρόσθεσε ότι η δήλωση του Χόλντερ ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν είχε ενημερώσει τον πρόεδρο πριν από τις εκλογές αφήνει να εννοηθεί ότι ο Χόλντερ μπορεί να το είπε στον Ομπάμα κατ’ ιδίαν.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής σημείωσε ότι η έρευνα του FBI όσον αφορά την επικοινωνία του Πετρέους με την βιογράφο του Πόλα Μπρόντγουελ ξεκίνησε λόγω των ανησυχιών για απειλή από την αντικατασκοπία.

Ο Πετρέους αρνήθηκε ότι είχε αποκαλύψει ο,τιδήποτε είχε να κάνει με την εθνική ασφάλεια στην Μπρόντγουελ, η οποία το αρνήθηκε επίσης, και οι ερευνητές της υπόθεσης ανακοίνωσαν ότι δεν εντόπισαν καμία παραβίαση σε θέματα ασφάλειας.