Ο Larry Claxton Flynt, Jr. έκλεισε πρόσφατα τα 70 χρόνια ζωής. Ευχόμαστε «χρόνια πολλά» λοιπόν στον κ. Φλιντ με τις καλύτερες ατάκες του…

Ένας από τους πλέον ισχυρούς ανθρώπους της βιομηχανίας του πορνό, ο εκδότης του φοβερού και τρομερού «Hustler» δεν μάσησε τα λόγια του ποτέ.

Και ήταν ακριβώς αυτή του η αυθάδεια με την οποία αντιμετώπισε τα χρηστά ήθη της Αμερικής που του στοίχισε μια σειρά από διαβόητες δίκες με την περίφημη Πρώτη Τροπολογία [First Amendment], αλλά και τη σωματική του ακεραιότητα: ο Larry Flynt έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω ως αποτέλεσμα της δολοφονικής απόπειρας εναντίον του το 1978.

Ας ακούσουμε λοιπόν τι έχει να πει…

Για τη δημοκρατία:

«Η αρχή της πλειοψηφίας λειτουργεί μόνο όταν λαμβάνει υπόψη τα ατομικά δικαιώματα. Γιατί δεν μπορείς να έχεις πέντε λύκους κι ένα πρόβατο να ψηφίζουν για το τι θα φάνε το μεσημέρι».

Για τη θρησκεία:

«Η θρησκεία έχει προκαλέσει περισσότερο κακό από κάθε άλλη ιδέα από τις απαρχές του χρόνου. Δεν υπάρχει τίποτα καλό να πω γι’ αυτή. Οι άνθρωποι τη χρησιμοποιούν σαν δεκανίκι».

Για την ελευθερία του λόγου:

«Αν η Πρώτη Τροπολογία προστατεύει ένα καθίκι σαν εμένα, τότε θα προστατεύσει και όλους εσάς. Ακόμα και σφαίρα έφαγα για την Πρώτη Τροπολογία».

Για το «Hustler»:

«Όπου υπάρχει σκάνδαλο, προσπαθούμε πάντα να αναμειχθούμε».

Για τον αγώνα του για τα πολιτικά δικαιώματα:



«Γιατί πρέπει να πάω εγώ φυλακή για να προστατεύσω τη δική σας ελευθερία;»

Για τη φιλία:

«Ένας αληθινός φίλος θα πέθαινε για σένα, όταν λοιπόν αρχίζεις να τους μετράς στο ένα χέρι, δεν χρειάζεσαι καν δάχτυλα»…

Για την πορνογραφία:

«Τι είναι πιο ανήθικο: το πορνό ή ο πόλεμος;»

Για το τι κινεί τον κόσμο:

«Δεν υπάρχει τίποτα που να αλλάζει γρηγορότερα τις ηθικές αξίες κάποιου από το χρήμα σε μεγάλες ποσότητες».