Υπό τις πιέσεις να συνταχθούν υπό ένα όργανο συναντώνται οι συνιστώσες της συριακής κυβέρνησης συναντώνται σήμερα οι εκπρόσωποί τους, παρουσία αράβων και διεθνών αξιωματούχων.

«Πρέπει η συριακή αντιπολίτευση να ξεπεράσει τις διαφορές της και να καταλήξει σε μια συμφωνία για τη διοίκησή της, η οποία θα είναι αξιόπιστη στα μάτια των Σύρων στο εσωτερικό της χώρας και της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Άχμεντ μπιν Χίλι.

Στην έναρξη της διάσκεψης, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Κατάρ και του Αραβικού Συνδέσμου, ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Χάμαντ μπιν Τζάσεμ αλ Θάνι κάλεσε τους συμμετέχοντες να ενωθούν.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, και οι εκπρόσωποι πολλών δυτικών χωρών, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία, συμμετέχουν στη συνάντηση μαζί με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ ελ Αράμπι και τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου Αμπντελατίφ Ζαγιάνι.

Η διεθνής κοινότητα εκφράζει την ανησυχία της καθώς η συριακή αντιπολίτευση παραμένει διχασμένη την ώρα που η εξέγερση εναντίον του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ μπαίνει στον 21ο μήνα της.