Προσηλωμένος στο ποτό του παρέμεινε ένας θαμώνας σε παμπ στο Derby της Βρετανίας, παρότι ήταν περικυκλωμένος από… εκρήξεις και φλόγες. Την ώρα που οι άλλοι έτρεχαν για να γλιτώσουν, μετά την επίθεση εμπρηστών που πέταξαν πυροτεχνήματα μέσα στην παμπ, ο ίδιος ατάραχος στεκόταν και… παρακολουθούσε.

Το μπαρ της παμπ «The Grampian» γέμισε καπνό και οι θαμώνες ξέπνοοι αναζητούσαν καθαρό αέρα. Εκτός από έναν που καθόταν σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Κάποια στιγμή μάλιστα διώχνει και μια σπίθα από τα μαλλιά του πριν τοποθετήσει νωχελικά το χέρι στη μέση του παρακολουθώντας τις φλόγες να ξεπηδούν.

Καθώς ο χώρος γέμιζε καπνό, η ιδιοκτήτρια Philippa Macdonald αγωνιούσε για τον 13χρονο γιο της Greg που κοιμόταν στο δωμάτιό του πάνω από την παμπ.

Μέσα στον πανικό η ίδια και ο σύντροφός της κάλεσαν την αστυνομία και την πυροσβεστική που έφτασαν έπειτα από μερικά λεπτά.

«Ήταν τρομακτικό. Τα πυροτεχνήματα έσκαγαν γύρω στο δωμάτιο και φλόγες ξεπηδούσαν από παντού», περιγράφει η Philippa. «Είναι θαύμα που δεν χτύπησε κανείς».

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο