Aνώτερους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας που θεωρούνται πιστοί στον πρώην αρχηγό του κράτους Αλι Αμπντάλα Σάλεχ απομάκρυνε από τα καθήκοντά τους ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Μεταξύ αυτών των αξιωματούχων, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, είναι ο επικεφαλής της Εθνικής Ασφάλειας, Αλι αλ Ανίσι, και ένας ετεροθαλής αδελφός του Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, ο Αλι Σάλεχ αλ Αχμάρ, επικεφαλής του γραφείου της διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων.

Ο Aνίσι αντικαταστάθηκε από τον κυβερνήτη της περιοχής Σάμπουα, Αλι αλ-Αχμάντι. Οι δύο αξιωματούχοι που αντικαταστάθηκαν, τοποθετήθηκαν σε θέσεις μικρότερης σημασίας, κυρίως στο υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με τα διατάγματα που εκδόθηκαν.

Ο Χάντι, που είχε επιλεγεί για μια μεταβατική περίοδο δύο ετών, είχε δεσμευτεί να αναδιαρθρώσει τις δυνάμεις ασφαλείας, όπως το προβλέπει η συμφωνία που προωθήθηκε από τις μοναρχίες του Κόλπου και επέτρεψε την μέσω διαπραγματεύσεων αποχώρηση του προέδρου Σάλεχ μετά από μια 13μηνη αμφισβήτηση που ξεκίνησε μετά την Αραβική Άνοιξη.