Ο φωτογράφος Cecil Beaton έθεσε τον εαυτό του και την τέχνη του στην υπηρεσία της χώρας του. Ο στόχος του ήταν να ενισχύσει το ηθικό των Βρετανών κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Αν και στη μέχρι τότε καριέρά του είχε ασχοληθεί κυρίως με τη φωτογράφιση διάσημων σταρ όπως την Elizabeth Taylor, τη Marilyn Monroe και την Audrey Hepburn, του ζητήθηκε από υπουργείο της χώρας να καταγράψει την πολεμική προσπάθεια των Βρετανών.

Ο διάσημος φωτογράφος στρέφει το φακό του σε νεαρούς άντρες και γυναίκες τους οποίους φροντίζει να φωτίσει με τρόπο τέτοιο ώστε να τους εξυψώσει παρά τα συντρίμμια που τους περιτριγυρίζουν.

Στην πραγματικότητα, οι φωτογραφίες του είναι το δημιούργημα μια αντίθεσης: η ομορφιά και η χάρη συνυπάρχουν με ένα περιβάλλον χάους και καταστροφής που ο πόλεμος είχε σκορπίσει.

Οι εικόνες του δείχνουν μια «αποστειρωμένη» όψη του πολέμου. Δεν περιλαμβάνουν πτώματα, αίμα και τρόμο. Ωστόσο, αποτελούν ένα ενδιαφέρον ιστορικό ντοκουμέντο για την εποχή εκείνη.

Συνολικά τράβηξε 7.000 φωτογραφίες , οι οποίες πριν δημοσιευτούν, πέρασαν από το υπηρεσία λογοκρισίας.

Οι εικόνες που δεν είχαν όλες ταυτιστεί με το όνομά του, χάθηκαν σε διάφορα αρχεία. Ωστόσο, πρόσφατα ανακαλύφθηκαν ξανά και μια συλλογή περισσότερων από 100 φωτογραφιών εκτίθεται σήμερα στο Πολεμικό Μουσείο του Λονδίνου, στο πλαίσιο έκθεσης με τίτλο «Cecil Beaton: Θέατρο Πολέμου».