Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στη Βρετανία όταν ο 24χρονος Gordon Dyche ανάγκασε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν να βγει εκτός δρόμου και να πέσει στο νερό καθώς ο ίδιος έτρεχε με το δικό του αυτοκίνητο για να φτάσει στη δουλειά.

Ο νεαρός καταδικάστηκε χθες σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

Ο Dyche επιχείρησε τη μοιραία μέρα να προσπεράσει δύο αυτοκίνητα στη σειρά επειδή φοβόταν μήπως αργήσει στη δουλειά του και χάσει μέρος της αμοιβής του. Προσπέρασε το πρώτο όχημα αλλά στη συνέχεια το αυτοκίνητό του χτύπησε στο πίσω μέρος το αυτοκίνητο που οδηγούσε η Denise Griffith, η οποία εκείνη την ώρα έβγαινε σε ένα άνοιγμα του δρόμου για να θαυμάσει το τοπίο.

Το όχημά της έπεσε σε βράχια και στη συνέχεια μέσα στο νερό όπου βυθίστηκε. Ο 66χρονος σύζυγός της Emyr, η 84χρονη μητέρα της Phyllis και οι θετοί γιοι της Peter Briscombe και Liam Govier, 14 ετών, παγιδεύτηκαν μέσα στο αυτοκίνητο και πνίγηκαν.

Μόνο η 55χρονη Griffith και ο σκύλος της οικογένειας σώθηκαν καταφέρνοντας να κολυμπήσουν.

Το δίπλωμα του Dyche είχε αφαιρεθεί για τρεις μήνες μόλις τρεις εβδομάδες πριν το τροχαίο, επειδή είχε συλληφθεί να οδηγεί χωρίς ασφάλεια. Ο ίδιος αρνήθηκε πως ήταν υπεύθυνος για τους τέσσερις θανάτους αλλά το δικαστήριο είχε διαφορετική γνώμη.

«Έβαλες το συμφέρον σου πάνω από τις ζωές των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου», του είπε ο δικαστής.

Δείτε τις φωτογραφίες