Η Jasmine Brewer εργάζεται ως σερβιτόρα σε γνωστή αλυσίδα εστιατορίων στο Kentucky. Πρόσφατα, όμως, αντιμετώπισε ρατσιστική συμπεριφορά από μια τετραμελή οικογένεια που φεύγοντας της άφησε ένα σημείωμα στο πίσω μέρος μιας χαρτοπετσέτας.

«Δεν αφήνουμε φιλοδώρημα σε μαύρους», ανέφερε το σημείωμα. Το περιστατικό συνέβη στις 19 Σεπτεμβρίου και η μητέρα της νεαρής σερβιτόρας Regina E. Boone εξέφρασε την οργή της για τη ρατσιστική συμπεριφορά που δέχθηκε η κόρη της μέσω ενός ποστ που δημοσίευσε στο Facebook συνοδευόμενο από το πειστήριο.

«Γι’ αυτό τον λόγο γονατίζουν», έγραψε η μητέρα αναφερόμενη στο θέμα που έχει προκύψει στις ΗΠΑ με τον τρόπο που διαμαρτύρονται αθλητές του NFL για τα φαινόμενα ρατσισμού.

«Νομίζετε ότι δεν υπάρχει ρατσισμός, υπάρχει! Αυτό άφησαν στο μωρό μου απόψε στο Applebee’s στο Radcliff. Δεν δέχομαι ούτε ανέχομαι την έλλειψη σεβασμού! Είμαι εξαγριωμένη αλλά ξέρω ότι υπάρχει Θεός που βλέπει από τον ουρανό! Φυλετική και κοινωνική δικαιοσύνη! Γονατίζω στο σταυρό και στέκομαι στον όρκο αλλά ο ρατσισμός είναι πραγματικός! Ρίξτε μια ματιά στον καθρέφτη. Είστε αρκετά δυνατοί να σταθείτε απέναντί του; Είμαι και πάντα θα είμαι!», ανέφερε χαρακτηριστικά στο κείμενό της το οποίο μετρά περισσότερες από 1.100 κοινοποιήσεις, ενώ εκατοντάδες είναι τα μηνύματα συμπαράστασης από χρήστες που εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για το περιστατικό.

«Αυτή η συμπεριφορά με αρρωσταίνει», σχολίασε κάποιος. «Προσεύχομαι η κόρη σας να μη δηλητηριαστεί από αυτό το μίσος», ανέφερε κάποιος άλλος. «Είμαι τόσο λυπημένος που σε έναν ‘προοδευτικό’ κόσμο εξακολουθούν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα», σημειώνει άλλος.

Μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WAVE η μητέρα της κοπέλας τόνισε πως τα μηνύματα συμπαράστασης της δίνουν ελπίδα. «Υπάρχει καλό σε αυτόν τον κόσμο. Ευτυχώς το χρώμα δεν είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν όλοι όταν γνωρίζουν κάποιον».

Εκπρόσωπος της αλυσίδας εστιατορίων ανέφερε σε δήλωσή του τη Δευτέρα 1/10: «Όλα τα μέλη του εστιατορίου αξίζουν να αντιμετωπίζονται σε σεβασμό και αξιοπρέπεια. Τα σχόλια που απευθύνονται σε έναν από τους υπαλλήλους μας είναι απαράδεκτα και δεν συμβαδίζουν με τις αξίες της εταιρείας μας».