Επιδεινώνεται η οικονομική κατάσταση στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, ο οποίος κάνει λόγο για αναποτελεσματικότητα των κυβερνώντων, η οποία έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη του πληθυσμού.Ο γενικός γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Ασίμ Ακάνσοϊ, είπε σε δηλώσεις του ότι τα υφιστάμενα προβλήματα προκαλούν απελπισία και αναφέρθηκε στην επιδείνωση της οικονομικής κρίσης.

Επίσης, επέκρινε τον «πρέσβη» της Τουρκίας Χαλίλ Ακτσά για τις δηλώσεις του αναφορικά με την οικονομία στα κατεχόμενα. Τις δηλώσεις επέκριναν και οι γενικοί γραμματείς του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, οι οποίοι ανέφεραν ότι τα στοιχεία που παρουσίασε ο Τούρκος διπλωμάτης δεν συνάδουν με την πραγματικότητα.

Επίσης, διέψευσαν τα περί δήθεν βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης και ανέφεραν ότι οι Τουρκοκύπριοι καθίστανται όλο και πιο φτωχοί.

Ο γενικός γραμματέας του σωματείου των δημοσίων υπαλλήλων Καμού Σεν Μετίν Ατάν σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κόσμος και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτά θα αυξηθούν, ενώ επέκρινε όλους όσοι παρουσιάζουν την κατάσταση ρόδινη.