Σε 200 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η αξία της κατασχεθείσας περιουσίας καταδικασθέντων ή κατηγορούμενων για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπουργού Δικαιοσύνης της Σερβίας, Σνέζανα Μάλοβιτς.

Το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας που κατασχέθηκε ανήκει στον καταζητούμενο για εμπορία ναρκωτικών, Ντάρκο Σάριτς, ο οποίος με την αγορά ακινήτων νομιμοποιούσε το «βρώμικο χρήμα».

Κατασχέθηκαν, επίσης, το οικόπεδο, που βρισκόταν το «αρχηγείο» της μαφίας του Ζέμουν, που δολοφόνησε τον πρώην πρωθυπουργό, Ζόραν Τζίντζιτς, όπως και η πολυτελής κατοικία του Μίλοραντ Ούλεμεκ, που οργάνωσε την εγκληματική αυτή πράξη.

Όπως ανακοίνωσε η κ. Μάλοβιτς, κατασχέθηκαν επίσης 90 οχήματα, τα 72 εκ των οποίων αποκτήθηκαν από απάτη σε τηλεοπτικά παιχνίδια και τα υπόλοιπα 18 πολυτελή τζιπ και λιμουζίνες, ανήκαν σε μέλη εγκληματικών ομάδων.

Σύμφωνα με την υπουργό Δικαιοσύνης, από τα ακίνητα που κατασχέθηκαν τα δύο μετατράπηκαν σε παιδικούς σταθμούς, ενώ όσα βρίσκονται υπό καθεστώς προσωρινής κατάσχεσης, νοικιάζονται και με τα χρήματα τροφοδοτούνται οι αποκαλούμενες «λαϊκές κουζίνες» όπου σιτίζονται οι άποροι.