Στις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ στάθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο Κρεμλίνο με τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, επί θεμάτων ασφαλείας, Τζον Μπόλτον. Όπως ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, οι σχέσεις δεν βρίσκονται στην καλύτερη τους μορφή, κάτι που είναι αποτέλεσμα της εσωτερικής πολιτικής διαμάχης εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Δυστυχώς θα πρέπει να επισημάνω, ότι οι ρωσο-αμερικανικές σχέσεις δεν βρίσκονται στην καλύτερη μορφή τους», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος και προσέθεσε: «Το έχω πει επανειλημμένως δημόσια και θα ήθελα να το ξαναπώ στην συνάντηση μαζί σας. Θεωρώ ότι αυτό συνιστά σε σημαντικό βαθμό αποτέλεσμα της οξείας εσωτερικής πολιτικής διαμάχης που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες» .

Ο Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη Μπόλτον στη Μόσχα θα αποτελέσει ένα βήμα για τη βελτίωση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον. «Η άφιξη σας στην Μόσχα μας δημιουργεί την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε έστω τα πρώτα βήματα προς την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας» δήλωσε ο Πούτιν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό -Μακεδιονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για να προσθέσει ότι «η Ρωσία δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση».

Ο Ρώσος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, πρότεινε στον Τζόν Μπόλτον να συζητήσουν «τι θα μπορούσε να γίνει και από τις δύο πλευρές, για να αποκατασταθούν πλήρως οι σχέσεις στην βάση της ισότητας και του σεβασμού των συμφερόντων του καθενός».

Μπόλτον: Ευελπιστώ στη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών

Από την πλευρά του, ο σύμβουλός του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας δήλωσε ότι ευελπιστεί στην βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. «Χαίρομαι που είμαι και πάλι στην Μόσχα, σας ευχαριστώ που με δεχθήκατε διαθέτοντας χρόνο», επισήμανε ο Μπόλτον προσερχόμενος στη συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο.

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Ελπίζω , ότι θα μπορέσουμε, τόσο κατά την διάρκεια των συνομιλιών μας με τους συναδέλφους σας, να συζητήσουμε τις δυνατότητες βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στις κατευθύνσεις εκείνες στις οποίες συμφωνούμε».