Ημέρα ορκωμοσίας σήμερα για τον Βλαντιμίρ Πούτιν για μια τέταρτη θητεία στην προεδρία της Ρωσίας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το 2024.

«Θεωρώ καθήκον μου και το νόημα της ζωής μου να κάνω ό,τι μπορώ για τη Ρωσία, για το παρόν και για το μέλλον της », δήλωσε αφού ορκίσθηκε πάνω στο Σύνταγμα.

«Έχω συνείδηση της κολοσσιαίας ευθύνης μου απέναντι στον καθέναν από εσάς, απέναντι στη Ρωσία. Θα κάνω τα πάντα για να αυξήσω την ισχύ, την ευημερία και τη δόξα της Ρωσίας. Όλη η ομορφιά μας και όλη η δύναμή μας βρίσκεται στην πολιτιστική αυθεντικότητα και στην ενότητά μας», διαβεβαίωσε.

Με λιμουζίνα στο Κρεμλίνο

One of Russia’s new Presidential limousine is driven during the inauguration ceremony of Vladimir Putin, in Moscow, Russia, Monday, May 7, 2018. Putin took the oath of office for his fourth term as Russian president on Monday and promised to pursue an economic agenda that would boost living standards across the country. (Sergei Savostyanov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Όπως μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση ο ρώσος πρόεδρος άλλαξε τη λιμουζίνα που χρησιμοποιεί για τη μεταφορά του, προτιμώντας ένα νέο ρωσικό μοντέλο και εγκαταλείποντας τα εισαγόμενα οχήματα που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος.

Η νέα ρωσικής κατασκευής λιμουζίνα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σήμερα κατά τη μεταφορά του Πούτιν από το γραφείο του έως το Κρεμλίνο σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το νέο αυτό όχημα, όμως δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει τις ρωσικές λιμουζίνες ZIL οι οποίες μετέφεραν επί δεκαετίες τα στελέχη της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι η Ρωσία θα πρέπει να περιορίσει την εξάρτησή της από τα εισαγόμενα προϊόντα και την τεχνολογία, μια τάση που ενισχύθηκε μετά την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση εναντίον της Μόσχας.

AP_18127352560507 AP_18127348561620