Σοκ έχει προκαλέσει στην Κύπρο η διάρρηξη που σημειώθηκε στο Παραλίμνι, στο σπίτι οικογένειας που ξεκληρίστηκε στην αεροπορική τραγωδία του Helios.

Οι συγγενείς της πενταμελούς οικογένειας Πιρίλλη, διατηρούσαν το σπίτι ακριβώς έτσι όπως ήταν την ημέρα που το ζευγάρι με τα τρία ανήλικα παιδιά έφυγε για το μοιραίο ταξίδι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, παρά το γεγονός ότι στο σπίτι βρισκόταν σκύλος, οι κλέφτες εισήλθαν από το παράθυρο του σαλονιού και τα έκαναν όλα άνω-κάτω ψάχνοντας για χρήματα ή και κοσμήματα. Οι δράστες πήραν μαζί τους τα ασημικά που βρήκαν στο σαλόνι, καθώς και μπουκάλια με οινοπνευματώδη ποτά.

Όπως δήλωσε η γυναίκα η οποία συντηρούσε το σπίτι Ελένη Πιρίλλη «το θέαμα που αντίκρισα ήταν σοκαριστικό. Δεν πίστευα στα μάτια μου, πρόκειται για μια αποτρόπαια πράξη».

Ο γαμπρός της οικογένειας, Λευτέρης Ευθυμίου ανέφερε ότι «διατηρούσαμε με θρησκευτική ευλάβεια το σπίτι έτσι όπως το άφησαν οι αγαπημένοι μας, φεύγοντας για το τελευταίο τους ταξίδι και ήλθαν οι εγκληματίες να τους ταράξουν για δεύτερη φορά».

Οι δράστες αναζητούνται.