Πληροφορίες με τους ρώσους στρατιωτικούς στη Συρία ανταλλάσσει ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος θέλει να πλήξει ακόμη περισσότερο το Ισλαμικό Κράτος. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο «να μην επιτραπούν διάφορα ατυχή περιστατικά κατά τη διάρκεια των χερσαίων επιχειρήσεων που πραγματοποιούνται» στη χώρα, όπως δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο εκπρόσωπος του επιτελείου της Επιχείρησης Inherent Resolve.

«Ο συνασπισμός εξακολουθεί να συνεργάζεται με σκοπό την αποφυγή συγκρούσεων κατά τη διάρκεια αεροπορικών και χερσαίων επιχειρήσεων με τους ρώσους στρατιωτικούς, όπως συνεργαζόμασταν όταν υποστηρίζαμε τους εταίρους μας κατά τη διάρκεια της συντριπτικής ήττας του Daesh (αραβική ονομασία του Ισλαμικού Κράτους) στην ανατολική Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτελείου της Επιχείρησης .

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος διευκρίνισε ότι πρόκειται για επαγγελματικές επαφές που αποσκοπούν να αποτρέψουν «την αχρείαστη κλιμάκωση μεταξύ των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος που υποστηρίζονται από την Ρωσία και των “Δημοκρατικών δυνάμεων της Συρίας” που υποστηρίζονται από τον Συνασπισμό, καθώς και τις ελεγχόμενες ομάδες τις αντιπολίτευσης».

Η Επιχείρηση Inherent Resolve πραγματοποιείται στο Ιράκ και τη Συρία, με τη συμμετοχή χωρών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ από το 2014.