Κανένας ζωντανός δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής μετά τη συντριβή του αεροσκάφους Superjet 100, του ρωσικού ομίλου Σουχόι, σε ορεινή περιοχή νοτίως της Τζακάρτας στην Ινδονησία.

«Δεν έχουμε βρει επιζώντες», δήλωσε στον ινδονησιακό σταθμό Metro TV ο εκπρόσωπος της ομάδας έρευνας και διάσωσης Γκαγκάχ Πρακόσο, σύμφωνα με τον οποίο στον τόπο της συντριβής βρέθηκαν πτώματα.

Ο πρόεδρος της εταιρίας Σουχόι Βλαντίμιρ Πρισιαζνιούκ, δήλωσε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν οκτώ Ρώσοι, ένας Γάλλος, ένας Αμερικανός, δύο Ιταλίδες και 33 Ινδονήσιοι.

Το ελικόπτερο Super Puma που έστειλε νωρίτερα σήμερα ο ινδονησιακός στρατός εντόπισε το αεροσκάφος στο χείλος ενός γκρεμού βάθους 1.650 μέτρων στο βουνό Σαλάκ.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ χθες μετά την απότομη απώλεια ύψους από τα 10.000 πόδια στα 6.000 πόδια στη διάρκεια πτήσης επίδειξης. Είχε πραγματοποιήσει δυο πτήσεις χθες και μετά την πρώτη, επέστρεψε στο αεροδρόμιο Χαλίμ Περντανακουσούμα ανατολικά της ινδονησιακής πρωτεύουσας για να αποβιβαστούν κάποιοι και να επιβιβαστούν κάποιοι άλλοι.