Βαρύ πονοκέφαλο στο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να προκαλούν οι καταγεγραμμένες συνομιλίες της Ρούμπι, οι οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σε μία από αυτές, η Ρούμπι φαίνεται να μιλά με το νυν σύντροφό της και πλέον σύζυγο και πατέρα του παιδιού της Λούκα Ρίσο και να του λέει ότι μίλησε με τον «Ιησού», όπως αποκαλούσε τον «Καβαλιέρε».

«Το να πληρώσω κάποιους για να ψευδορκήσουν είναι εύκολο. Άλλωστε όπως με αποκαλείς κι εσύ… ο Ιησούς μπορεί να κάνει τα πάντα» ήταν τα λόγια του Μπερλουσκόνι που η Ρούμπι μετέφερε στον Ρίσο. Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός είχε πει ότι είναι «ο Ιησούς Χριστός της πολιτικής».

Η νεαρή Μαροκινή συνέχισε να μιλά στο σύντροφό της τονίζοντας ότι είπε στον Μπερλουσκόνι ότι μπορεί να περάσει για τρελή ή για πόρνη προκειμένου να μην κατηγορηθεί για αποπλάνηση ανηλίκου, με την προϋπόθεση ότι θα κερδίσει «κάτι» και η ίδια.

Προσπαθώντας να την ηρεμήσει ο Μπερλουσκόνι την κάλεσε στο γραφείο ενός συνεργάτη του, όπου της είχε αφήσει κάποια «δώρα».

Σε άλλο τηλεφώνημά της η Ρούμπι δείχνει ιδιαίτερα ανήσυχη με την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία, καθώς λέει σε φίλο της ότι προσεύχεται κάθε μέρα για τον Μπερλουσκόνι. «Αν πέσει εγώ δε θα έχω να φάω» φέρεται να έχει πει.

Xωρίς να ξέρει ότι οι συνομιλίες της καταγράφονται η Ρούμπι μιλούσε με φίλους της για το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεϊτ».

Σε μια από αυτές περιέγραφε όσα την ρωτούσαν οι ανακριτές στην Εισαγγελία του Μιλάνου. «Πέρασα 32 ανακρίσεις με τον δικαστή Πιέτρο Φόρνο που είναι ειδικός σε θέματα ανηλίκων. Ξέρει λοιπόν η εισαγγελία ότι γνωρίζω τον Σίλβιο κι ότι πηγαίνω εκεί. Αρνήθηκα το γεγονός ότι ο Σίλβιο ξέρει ότι είμαι ανήλικη και είπα στον δικαστή πως του παρουσιάστηκα ως 24 ετών και ότι πηγαίνω σπίτι του ως φίλη. Με ρώτησε αν ενδιαφέρεται για το κορμί μου κι αν έχω εμπλακεί σε δίκτυο πορνείας και το αρνήθηκα» είπε.