Είκοσι λεπτά απομένουν μέχρι να κλείσουν οι κάλπες του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και σύμφωνα με νέο exit poll η ψαλίδα ανάμεσα στους δύο βασικούς υποψηφίους, Ολάντ και Σαρκοζί εξακολουθεί να μεγαλώνει. Σύμφωνα με νέο exit poll, ο Ολάντ εξασφαλίζει το 30% των ψήφων και ο Σαρκοζί το 24%.

Στο μεταξύ, έχουμε τις πρώτες διαρροές από Βέλγιο και Ελβετία. Η ραδιοτηλεόραση του Βελγίου RTBF, δίνει νικητή τον Φρανσουά Ολάντ με 28 % ενώ δεύτερος έρχεται ο Νικολά Σαρκοζί με 26%.

Την τρίτη θέση φαίνεται να κερδίζει η Μαρίν Λεπέν με 16% , ακολουθεί το Μέτωπο της Αριστεράς με τον Ζαν Λυκ Μελανσόν με 13% και ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϋρού με 10%. Σημειώνουμε ότι το 2007 ο Νικολά Σαρκοζί είχε συγκεντρώσει στον πρώτο γύρο το 31,18% έναντι της Σεγκολέν Ρουαγιάλ 25,87 %.

Στις υπερπόντιες κτήσεις, όπου εχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της RTBF ο Φρανσουά Ολάντ έχει με άνεση κερδίσει την πρώτη θέση. Συγκεκριμένα, στις Αντίλες στο νησί της Γκουαδελούπης συγκέντρωσε το 57% έναντι 23,4% για τον Σαρκοζί.

Η προσέλευση αναμένεται τελικά να φθάσει, ή να ξεπεράσει, το 80% αφού τα ποσοστά στις πέντε το απόγευμα τοπική ώρα έφθαναν το 70,59% επιβεβαιώνοντας την τάση που είχε διαμορφωθεί από το μεσημέρι με προσέλευση 28,29%.