Σε πολλούς θα φανεί απίστευτο, αλλά υπάρχουν γυναίκες που εγκυμονούσαν και δεν το είχαν καταλάβει. Κι αν για κάποιους μήνες αυτό μοιάζει πιθανό, αίσθηση προκαλεί η ιστορία της Σάρλοτ Τόμσον, από τη Βρετανία, η οποία δεν κατάλαβε πως ήταν έγκυος παρά μόνο όταν γέννησε.

Η 21χρονη σήμερα, ήταν 19 ετών όταν έφερε στον κόσμο την κόρη της. Δεν ήξερε όμως πως θα γίνει μητέρα καθώς αφενός δεν πήρε παρά ελάχιστο βάρος αφετέρου είχε κανονικά περίοδο όλους τους μήνες της εγκυμοσύνης της, όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent.

Μη γνωρίζοντας πως είναι έγκυος, η 19χρονη τότε δεν σταμάτησε να διασκεδάζει και να πηγαίνει σε πάρτι με τους φίλους της και το μόνο που πρόσεξε είναι πως πήρε κάτι παραπάνω από ένα κιλό.

Κι αυτό, παρότι γέννησε τη 2χρονη σήμερα Μόλι, που είχε βάρος 3 κιλών.

Οι γιατροί εξήγησαν πως ο λόγος που νεαρή γυναίκα διατήρησε την επίπεδη κοιλιά της ήταν επειδή το έμβρυο είχε στριμωχτεί μέσα στα πλευρά της.

Προς το τέλος της εγκυμοσύνης, η Σάρλοτ ένιωθε συχνά κουρασμένη, όπως αφηγείται, αλλά το απέδιδε στην ξέφρενη ζωή της. «Νόμιζα πως ήταν επειδή έβγαινα συνέχεια έξω. Μου έκαναν κανονικά τα ρούχα μου κι έτσι αγνοούσα άλλα συμπτώματα».

Όπως αποδείχθηκε τελικά, η αιμορραγία που εκείνη νόμιζε πως ήταν περίοδος οφειλόταν στις αλλαγές στον τράχηλο και πιθανώς και σε κάποια κολπική μόλυνση.

Κι έτσι έφτασε μια νύχτα να τρέχει στο νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιά και αιμορραγία. Τότε οι γιατροί της είπαν πως είναι εννέα μηνών έγκυος κι έχουν αρχίσει οι ωδίνες, κι εκείνη τους απάντησε πως πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος. «Δεν είχα κανένα σύμπτωμα, τους το είπα» διηγείται. Τρεις ώρες μετά η Μόλι είχε γεννηθεί.

«Δεν πίστευα πως ήμουν έγκυος μέχρι που γέννησα» λέει. «Ήταν τρομακτικό που έγινα μαμά για πρώτη φορά χωρίς καμία προετοιμασία. Αλλά δεν θα άλλαζα τη Μόλι για τίποτα στον κόσμο, νιώθω τόσο τυχερή».

Πατέρας της Μόλι είναι ο πρώην σύντροφος της Σάρλοτ. Το ζευγάρι δεν είναι πια μαζί, αλλά, όπως λέει η 21χρονη, έχει πολλή στήριξη από τους γονείς της.

Όπως θυμάται, δύο χρόνια πριν ανησυχούσε πολύ για το τι θα έλεγαν οι γονείς της μόλις μάθαιναν πως θα γινόταν μητέρα. «Ξέσπασα σε κλάματα μόλις ήρθαν στο νοσοκομείο, τους είπα πως δεν είχα ιδέα πως ήμουν έγκυος. Ήταν υποστηρικτικοί από την πρώτη στιγμή, και ενθουσιασμένοι με το πρώτο τους εγγόνι».

Δύο μέρες αργότερα η Σάρλοτ και η Μόλι της πήγαν στο σπίτι και σήμερα η μικρούλα είναι στον παιδικό σταθμό όταν η μητέρα της δουλεύει.

«Δεν νομίζω πως μπορεί να κάνει κάτι στο μέλλον που να με εκπλήξει περισσότερο από το ίδιο το γεγονός της γέννησής της», λέει για την κόρη της.