Συριακά τεθωρακισμένα βομβάρδισαν την κεντρική πόλη Χάμα σήμερα το πρωί, ενώ στους δρόμους εξακολουθούν οι περιπολίες αρμάτων μάχης.

Στη Ντούμα, ένα προάστιο της Δαμασκού, ακτιβιστής έκανε λόγο για τεθωρακισμένα άρματα μάχης που παρέμεναν στους δρόμους σήμερα το πρωί.

Την ίδια ώρα οι συριακές δυνάμεις ξεκίνησαν πάλι σήμερα τον βομβαρδισμό των κεντρικών επαρχιών Χάμα και Χομς και των βόρειων περιοχών στο Χαλέπι. «Εκρήξεις οβίδων ακούγονται ανά την επαρχία της Χάμα, ενώ συριακά βλήματα όλμου έπεσαν στην παλιά συνοικία της Χομς», είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Ραμί Αμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων .

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από άρματα μάχης επιχειρούν να βομβαρδίσουν μια περιοχή στη συνοικία Μαράα στο Χαλέπι, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Το ειρηνευτικό σχέδιο του διεθνούς απεσταλμένου Κόφι Ανάν προβλέπει έναρξη της αποχώρησης των κυβερνητικών στρατευμάτων από τα αστικά κέντρα και τις περιοχές γύρω από αυτά, ως σήμερα, ώστε να εφαρμοστεί η κατάπαυση του πυρός 48 ώρες αργότερα.