Ποινή ισόβιας κάθειρξης αντιμετωπίζει ένας έφηβος από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, ο οποίος σκότωσε δύο τουρίστες τον περασμένο Απρίλιο. Μετά από μία Μαραθώνια δίκη που κράτησε 8 ημέρες ο Shawn Tyson, κατηγορείται ως δολοφόνος των δύο Βρετανών τουριστών.

Οι δύο άντρες βρίσκονταν για διακοπές στην περιοχή, όταν πίνοντας αλκοόλ μία νύχτα, έχασαν τον προορισμό τους. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των γνωστών τους επρόκειτο για πολύ εύθυμους ανθρώπους που λάτρευαν τα ταξίδια και την καλή ζωή. Πολυμαθείς και πολυσχιδείς και οι δύο ασχολούνταν με την εκμάθηση ξένων γλωσσών, ταξίδευαν πολύ και λάτρευαν τον αθλητισμό.

Στην Φλόριντα είχαν σκοπό να μείνουν για τρεις εβδομάδες. Μία από τις νύχτες τους, αφού δείπνησαν αποφάσισαν να κατέβουν στο κέντρο της πόλης και να… πιουν. Οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι ήταν μεθυσμένοι όταν χάθηκαν και περιπλανήθηκαν τυχαία κοντά στο συγκρότημα όπου έμενε ο 17χρονος Shawn Tyson.

Ο νεαρός θέλησε να ληστέψει τους δύο τουρίστες, υπό την απειλή όπλου. Εκείνοι τον ικέτεψαν να μην τους σκοτώσει καθώς δεν είχαν καθόλου χρήματα και είχαν χαθεί. Ένας μάρτυρας κατέθεσε ότι ο Tyson τους είπε : «Αφού δεν έχετε κάτι για μένα, έχω εγώ κάτι για εσάς» και τους πυροβόλησε πολλές φορές.

Τα πτώματα των τουριστών βρέθηκαν στο δρόμο, ενώ τους είχαν αφαιρεθεί οι μπλούζες. Διέθεταν τα πορτοφόλια τους, τα οποία όντως ήταν άδεια και τη φωτογραφική τους μηχανή. Ο Tyson γύρισε στο σπίτι του και κατέθεσε στην αστυνομία ότι βρισκόταν εκεί κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, παρόλο που μάρτυρες τον είδαν να μπαίνει από το παράθυρο. Επίσης κατέφυγε σε φίλους τους για να κρύψει τα όπλα του. Στο στήθος του έχει ως τατουάζ τη λέξη «άγριος» και περιγράφεται ως «εξαγριωμένος έφηβος» από την αστυνομία.