Ένα εφτάχρονο κορίτσι ζήτησε από τη μητέρα της να τη βοηθήσει σε ένα μαθηματικό πρόβλημα που είχε να λύσει για το σχολείο. Για το αγγλικό σχολείο όλα αυτά.

Ο μαθηματικός γρίφος είναι σχετικά εύκολος και δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες για έναν ενήλικα.

«Υπάρχουν 49 σκυλιά που έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό σκύλων. Και υπάρχουν 36 περισσότερα μικρά σκυλιά από τα μεγάλα που έχουν επιλεγεί να πάρουν μέρος. Πόσα μικρά σκυλιά θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό;», είναι το πρόβλημα.

qwadawwadesfrtgertg1

Η απάντηση δεν είναι φυσικά 36 μικρά σκυλιά και 13 μεγάλα, όπως απάντησαν με χαρακτηριστική ευκολία πάμπολλοι γονείς σχετικής σελίδας του βρετανικού Facebook (Breastfeeding Mama Talk Privately), όταν η απελπισμένη μαμά Angie Werner ανέβασε το μαθηματικό πρόβλημα.

Ο δάσκαλος της μικρούλας Ayla είχε γράψει την απάντηση και είναι το σωστό 42,5 μικρά σκυλιά και 6,5 μεγαλόσωμα, μιας και το άθροισμά τους μας κάνει 49 σκυλιά και τα μικρόσωμα είναι κατά 36 περισσότερα από τα μεγάλα.

Και όλα καλά ως εδώ, καθώς αυτή είναι η απλή λύση. Μόνο που οι γονείς ξύνουν το κεφάλι τους πώς είναι δυνατόν ένα εφτάχρονο να κατανοήσει την έννοια του μισού σκυλιού! Και μοιάζουν εξοργισμένοι που τα παιδιά τους έρχονται αντιμέτωπα με προβλήματα που δεν είναι για την ηλικία τους, όπως λένε, καθώς αυτό το μισό σκυλί δύσκολα μπορεί να το χωνέψει ένα παιδάκι…