Το Facebook διέγραψε μια σελίδα, η οποία παρουσίαζε δύο ομοφυλόφιλους άνδρες να φιλιούνται στο στόμα.

Η σελίδα, η οποία άνηκε σε μια ισπανική ομάδα ομοφυλόφιλων καλλιτεχνών, διαγράφηκε λόγω της «προσβλητικής εικόνας» και επειδή «παραβίασε τους κανονισμούς σχετικά με το σεξουαλικό περιεχόμενο της φωτογραφίας».

Η φωτογραφία, η οποία ανήκει στον διάσημο καλλιτέχνη Juan Hidalgo, είχε χρησιμοποιηθεί από την ομάδα «Visible Culture LGBT» της Μαδρίτης για ένα πρόγραμμα ονόματι «Οι ομοφυλόφιλοι καλλιτέχνες αναζητούν ένα σπίτι».

Ο διοργανωτής του προγράμματος, Pablo Peinado, ο οποίες επιθυμεί να δημιουργήσει ένα Μουσείο Ομοφυλόφιλου Πολιτισμού στην ισπανική πρωτεύουσα, δήλωσε: «Για το Facebook, ένα φιλί μεταξύ δύο ανδρών πρέπει να είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα».

Η δημοφιλής ιστοσελίδα ισχυρίζεται ότι η διαγραφή της ομάδας πρέπει να οφείλεται σε τεχνικά ζητήματα και έχει αρχίσει σχετική έρευνα.

Ο κ. Peinado είχε ανεβάσει τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο Facebook, η οποία αποτελεί δωρεά του πρωτοποριακού καλλιτέχνη Juan Hidalgo. Ο τελευταίος είχε χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία για το προσκλητήριο του γάμου του.

Η ομάδα «Visible Culture LGBT» της Μαδρίτης πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο θα παρουσιάζει περισσότερα από 1.000 έργα ομοφυλόφιλων καλλιτεχνών, τα οποία δωρίθηκαν από 400 καλλιτέχνες από 30 χώρες.