Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν αργά τη νύχτα στο διαμέρισμα του ύποπτου για την επίθεση στην Τουλούζη, στη Γαλλία σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Aπό τις εκρήξεις, που ήταν οργανωμένες από την αστυνομία.

Οι εκρήξεις αυτές έδωσαν την εντύπωση ότι γίνεται έφοδος από την επίλεκτη μονάδα Raid. Στην πραγματικότητα είχαν στόχο να εκφοβίσουν τον Μοχάμεντ Μέραχ, ενώ οι αστυνομικοί έχουν διακόψει επίσης τις παροχές νερού, φυσικού αερίου και ηλεκτρικού στο σπίτι του.

«Έλεγε πως ήθελε να παραδοθεί, άλλαξε γνώμη, αυξάνουμε την πίεση για να παραδοθεί», δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

«Ελπίζουμε να αποφύγουμε την έφοδο επειδή επιθυμούμε να πιάσουμε ζωντανό τον κ. Μέραχ ώστε να μπορέσει να δικαστεί», είχε δηλώσει χθες το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν για να εξηγήσει γιατί οι επίλεκτες μονάδες δεν περνούν στη δράση.

Βρισκόμαστε στη δεύτερη μέρα πολιορκίας του διαμερίσματος σε πυκνοκατοικημένη συνοικία της Τουλούζης, με τον φερόμενο ως δράστη της δολοφονίας επτά ανθρώπων να αρνείται να παραδοθεί στις Αρχές και την Αστυνομία να εφαρμόζει «πόλεμο νεύρων» καθώς θέλει να τον «πιάσει» ζωντανό.

Ο γάλλος υπουργός Πιέρ Ενρί Μπραντέτ εξήγησε στο Ρόιτερς πως οι τρεις εκκωφαντικές εκρήξεις που σημειώθηκαν στην Τουλούζη, στην περιοχή όπου διαμένει ο Μέραχ, αποσκοπούσαν στο να τον εκφοβίσουν και όχι στο να τον εξαναγκάσουν να εγκαταλείψει το διαμέρισμα του.

Ο Mohammed Merah θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στο εβραϊκό σχολείο, Οζάρ Χατοράχ, τη Δευτέρα και τριών στρατιωτών αφρικανικής καταγωγής την προηγούμενη εβδομάδα.

Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση τις πρώτες ώρες μετά την έναρξη του θρίλερ, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Claude Gueant, εξήγησε πως ο Mohammed Merah εκδικείται για τους νεκρούς στην Παλαιστίνη και για τις επεμβάσεις του γαλλικού στρατού στο Αφγανιστάν, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μέλος της Αλ Κάιντα.