«Δεν υπήρξε εκ μέρους μου άσκηση βίας, περιφρόνηση, δεν πρόσβαλα κανέναν. Δεν καταλαβαίνω τι κακό έκανα», δήλωσε η Εντέν Αμπαργκίλ στον ραδιοφωνικό στρατό του ισραηλινού στρατού έπειτα από την κατακραυγή που προκάλεσε η δημοσίευση των φωτογραφιών με την ίδια να «ποζάρει» δίπλα σε Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε στο προφίλ της στο Facebook η Αμπαργκίλ φέρουν τον υπότιτλο: «Ο στρατός, η καλύτερη περίοδος της ζωής μου» και απεικονίζουν Παλαιστίνιους κρατούμενους, με δεμένα τα μάτια και τα χέρια, και την ίδια να ποζάρει δίπλα τους σε ισραηλινή στρατιωτική βάση.

Ο ισραηλινός στρατός καταδίκασε με ανακοίνωσή του «την επονείδιστη συμπεριφορά της», διευκρινίζοντας ότι έχει ολοκληρώσει τη στρατιωτική της θητεία εδώ και ένα χρόνο και, κατά συνέπεια, δεν μπορεί να τιμωρηθεί.

«Δεν μίλησα με τους Παλαιστίνιους, τους έδωσαν να πιουν και να φάνε και δεν τους είπα ότι φωτογραφίζονται… Φωτογραφήθηκαν καθώς έφτανα στη βάση μου, ήμασταν ευχαριστημένοι, θέλαμε να δείξουμε σε φίλους φωτογραφίες για την εμπειρία μας στον στρατό», είπε.

«Ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους που αισθάνονται ότι τους προσέβαλα αλλά η ενέργειά μου ήταν αθώα και καλοπροαίρετη. Οι εικόνες αυτές δεν είχαν κανέναν πολιτικό νόημα, σε κάθε περίπτωση πάντα θα βρίσκουν κάτι να λένε για το Μεγάλο Ισραήλ, δεν είμαστε λαός με πολλούς φίλους. Θα μας επιτίθενται με το παραμικρό» πρόσθεσε